Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Związek Województw RP już po raz XX organizuje konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Produkty regionalne to takie, które związane są z określonym obszarem geograficznym, wytwarzane są w małej skali tradycyjnymi metodami, kultywowanymi w danym regionie.
Na szczeblu regionalnym organizatorem konkursu jest Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego.
Zgłoszenia na konkurs należy przesłać na adres Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego, Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Podgórna 7, 65 – 057 Zielona Góra do dnia 15 maja 2020 r. Finał regionalnego Lubuskiego konkursu odbędzie się 7 czerwca 2020 r. w Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze-Ochli.
Więcej informacji na stronie Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze pod adresem: